В сградата на община Плевен ще действат като при земетресение
В сградата на община Плевен ще действат като при земетресение / archiv.DarikNews

На 13 септември 2012 година, от 10:00 до 16:00 часа ще се проведе общинско учение на тема „Дейност на Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия при възникване на силно земетресение на територията на община Плевен".

Целта на учението е да се подобри и усъвършенства взаимодействието, координацията и практическите умения на органите за управление, силите и средствата на Единната спасителна система - ЕСС за провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи - СНАВР, при възникване на силно земетресение на територията на община Плевен.

От пресцентъра на общинската администрация съобщават, че в интервала от 10:00 до 12:00 часа на 13 септъември, Община Плевен няма да работи с граждани.

Във връзка с отчитането на резултатите от проведеното учение в 15:00 часа, в същия ден, в Заседателната зала на общината ще бъде дадена съвместна пресконференция на Областния управител Иван Новкиришки, Кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков и началника на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението" - комисар Емил Маринов.