/ iStock/Getty Images
В плевенската болница "Сърце и Мозък" разполагат с високоспециализирана апаратура за фетална морфология, съобщиха от лечебното заведение. 

С феталната медицина осигуряваме най-добрите грижи за плода и майката, категорична е д-р Добринка Гинчева, акушер-гинеколог в болницата.

Високоспециализиранoто и подробно ултразвуково изследване на вътреутробното развитие на плода и протичането на бременността в различните гестационни седмици се прави със съвременния апарат Samsung HERA W9, чрез който се извършват 2D-, 3D- и 4D-ехография с доплерово изследване.

В лечебното заведение бъдещите майки могат да си направят ранен и късен биохимичен скрининг, скрининг за прееклампсия в отделните срокове на бременността, ранна фетална морфология и фетална морфология във втори и трети триместър.

По време на прегледа се прави оценка на основните органи и системи, темпа на растеж и развитието на плода и се изключват вродени аномалии, добавиха от болницата. 

Консултациите със специалистите в болница "Сърце и Мозък" - Плевен се провеждат от понеделник до петък след предварително записване на тел. 064 678-400. 
БТА