В Ловеч учредиха Съюз на диджеите в България
В Ловеч учредиха Съюз на диджеите в България / dariknews.archive

Съюз на диджеите в България учредиха в Ловеч двайсетина дисководещи и съпричастни към работата им. Председател на организацията в обществена полза е Атанас Енев - диджей Наско, зам.-председател и член на управителния съвет - Анатоли Анастасов, контролният съвет е поверен на диджей Нено.

Това е първото подобно сдружаване на дисководещи в страната, посочи Енев. Целта на новия съюз е да се превърне в национална организация, която да обхване диджеите от всички големи градове. На учредителното събрание е взето решение за регистрация на сдружението.

Сред целите на организацията са защита правата и интересите на диджеите, за да бъде подпомогнато професионалното им развитие, постигане на по-качествен краен продукт от дейността им, формиране на различни диджей стандарти; популяризиране на професията в България; придобиване на ценз (категория) и квалификации чрез обучения и курсове за повишаване знанията и уменията на диджеите за тяхното професионално израстване; подпомагане развитието на дисководещите за постигане на по-добро възнаграждение спрямо категоризацията им и др.