В Беглеж ще има балотаж
В Беглеж ще има балотаж / netinfo

Любчо Петров от ПП ГЕРБ отива на балотаж на местните кметски избори в село Беглеж, това информират от пресцентъра на партията в Плевен. Той спечели 109 гласа и ще се яви срещу независимия кандидат, подкрепен от БСП - Георги Съйков. Това ще стане следващата неделя - 22 ноември.

Разликата е минимална и много оспорвана, коментира избора народният представител Ивелин Николов и областен ръководител на ПП ГЕРБ Плевен. ПП ГЕРБ Плевен очаква подкрепата на всички останали десни кандидати на втория тур. Предстоят разговори за това. Сигурен съм, че Любчо Петров ще победи на втори тур, категоричен е Ивелин Николов.

БСП за първи път няма ясна кандидатура, затова застана твърде несигурно зад един независим кандидат, смята областният ръководител на партията.

От Общинската избирателна комисия обявиха и окончателните резултати - 115 души са гласували за подкрепения от БСП независим кандидат Георги Съйков, за кандидата на ГЕРБ Любчо Петров - 109 гласа, 106 души са подкрепили за кметското място Петър Димитров, издигнат от Коалицията "Лидер" - Земеделски съюз "Александър Стамболийски". Най-малко са гласувалите за Петко Петков, подкрепен от СДС Плевен - 67 избиратели.

Изборният ден в Беглеж приключи със 73% избирателна активност, общо 423-ма избиратели са упражнили правото си на глас.