Успешен творчески сезон отбеляза хор Звъника при ЦРД-Плевен
Успешен творчески сезон отбеляза хор Звъника при ЦРД-Плевен / crd.pleven

След отбелязването на 30-я си рожден ден, хор "Звъника" представи още няколко свои значими участия. Сред тях са показването на самостоятелна програма и получени високи оценки за представянето на плевенския детски хор в рамките на Международните хорови празници в Шумен през април тази година.

Вълнуващо откриване на Националния конкурс "Родолюбие" в Панагюрище от камерен състав на вече пораснали момичета и момчета от "Звъника", участвали в първото издание на конкурса и станали носители на трите най-високи награди, където художественият ръководител Ваня Делийска е отличена с наградата за най-изявен музикален ръководител.
В тазгодишната конкурсна програма представителите от "Звъника" отново ставаха носители на първа награда и наградата на безпристрастното детско жури.

За тридесети път децата от плевенския детски хор поднесоха своите красиви изпълнения на многобройна чуждестранна публика като от 22.07. до 29.07.2015 г. изпълнителите от хора гостуваха в няколко града в Германия, като специални гости на хоровите празници във Франконската област на Германия.

По време на гостуването бяха представени седем самостоятелни програми в градовете Stefanstein, Volkach am main, Bamberg. Навсякъде многобройната публика аплодираше възторжено българските деца, а не бяха малко случаите, в които почитатели на хоровото изкуство следваха поредните ни изпълнения и на бисовете се чуваха заглавия на предпочитани песни.

„Като художествен ръководител изпитвам чувство на гордост и удовлетвореност от представянето на нашия детски хор и от смисъла да се работи с тези деца, които и сега посветиха част от лятната ваканция, за доброто име на родния ни град. Нека това участие бъде радост за всички, защото изпълнителите от "Звъника" бяха част от програма, включваща 87 немски хорове от всякаква възраст и плевнските деца се писъедини по безупречен начин в хоровото сдружение, наброяващо 55 хиляди активно пеещи деца и възрастни" сподели ръководителят на хор „Звъника" Ваня Делийска".