Упражнения по бойно използване на реактивния L-39-ZA проведоха в Д.Митрополия
Упражнения по бойно използване на реактивния L-39-ZA проведоха в Д.Митрополия / voenno.formirovanie

Летателната подготовка, проведена на летището в Долна Митрополия за достигане на 3-ти клас на летци пилоти за 2014 г. е към своя край. Изпълнението на задачите е извършено съгласно утвърдения график за усвояване на учебно- бойния реактивен самолет L-39 ZA до ниво бойно използване във всички условия.

В курса взеха участие четирима пилоти от военното формирование в Граф Игнатиево - ст. лейт. Кирил Гинев и ст. лейт. Светослав Петров, ст. лейт. Георги Велев и ст. лейт. Деан Десков.

След задълбочената теоретична подготовка и показани отлични резултати, пилотите започнаха активна летателна дейност. За това време след усвояване на самолета те преминаха упражненията по бойно използване на машината. Изпълни се специалната проверка за придобиване на трети клас с последваща контролна проверка.

До момента летателният състав изпълнява активно и без прекъсване планираните задачи. Получените високи резултати са в резултат от усърдната работа на обучаемите и умелото планиране и организиране на летателната дейност от командването на военно формирование 52090.

Предстоят полети за повишаване и доусъвършенстване на летателните умения и навици, което ще спомогне за изпълнение на поставените задачи за носене на бойно дежурство в интегрираната система НАТО.