Ученици от СУ„Крум Попов в Левски участваха в откриването на изложба в ДАЗД
Ученици от СУ„Крум Попов в Левски участваха в откриването на изложба в ДАЗД / obshtina.levski

Ученици от Ученическия парламент на СУ „Крум Попов", гр. Левски са участвали в откриването на постоянно изложбено пространство, предназначено за произведения, сътворени от деца в Държавна агенция за закрила на детето/ДАЗД/ на 12 октомври по покана на председателя на агенцията Офелия Кънева. Това съобщиха от пресцентъра на Община Левски.

Идеята на агенцията е, деца и младежи от цялата страна да показват своето творчество и демонстрират своите умения и таланти, информира педагогическия съветник на училището Наталия Николова.                                                              
Над 30 деца от Левски, Драгоман, Карлово, Монтана и София лично са закачили своите картини при откриването на първото по рода си изложбено пространство в ДАЗД.

На откриването на изложбата в ДАЗД са били Зорница Русинова, министър на труда и социалната политика, Деница Сачева, зам. министър на труда и социалната политика, Асен Иванов, зам. министър на младежта и спорта, Калоян Дамянов, съветник на министър Меглена Кунева, представители на Министерство на културата и Агенция за социално подпомагане.

След официалното откриване на изложбената зала, учениците от СУ „Крум Попов" са се срещнали със зам.-министър Деница Сачева и експерт по правата на детето в Министерство на труда и социалната политика.