Търсят най-добрия медик в Ловешко
Търсят най-добрия медик в Ловешко / Sofia Photo Agency, архив

Допитване до жителите на община Ловеч стартира тези дни във връзка с номинацията на медицинско лице, което ще получи барелефа "Св. Иван Рилски". Това е ежегодна персонална награда за признание на професионалния принос на лекар или стоматолог, практикуващ в Община Ловеч, уточняват от пресцентъра на местната администрация.

Хората ще трябва да направят избора си и да номинират медик според неговия професионален опит и квалификация, според научния му принос в медицината, приноса за развитието на здравеопазването в общината и участието му в спасителни акции при масови бедствия. Ловчалии ще могат да пуснат своя глас до 17 октомври в кутиите за гласуване, които се намират на партера на МБАЛ Ловеч, Стоматологична поликлиника и партера на Община Ловеч.

Организатори на допитването са Община Ловеч, Регионалната здравна инспекция, Районната колегия на Български лекарски съюз, Районната колегия на Български зъболекарски съюз и Районната колегия на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи.