Телефонните измамници вкараха в схема и Корпоративна банка
Телефонните измамници вкараха в схема и Корпоративна банка / dariknews

От русенската полиция съобщиха за нов случай на телефонна измама, станал на 12 юли 2014 г. Около 10.30 часа на домашния телефон на 88-годишна русенка позвънил мъжки глас, който се представил за внука й от Испания и обяснил, че имал депозит в КТБ, която фалирала."Внукът"обаче имал познат банкер, който ще му изтегли депозита от 14 000 лева и ще гo предаде на бабата. Тя от своя страна трябва да плати 800 лева за услугата, както и 120 лева за служителя на банката, който ще й донесе парите.

Уговорката била"банкерът"и пенсионерката да се срещнат пред входа на пострадалата, като тя от своя страна трябвало да остави отворен стационарния си телефон, за да може да потвърди предаването на парите. Възрастната жена дала сумата от 920 лева и взела"депозита"."Внукът"се уговорил с баба си да изчака до понеделник - 14 юли, когато лично ще дойде да вземе парите си и ще й върне нейните 920 лева плюс бонус от 500 лева за услугата. Условиетообаче било тя да запази случая в тайна от близките си.

На 14 юли следобед пострадалата жена се свързала с внука си в Испания и разбрала, че е измамена. Мъжът, който е взел парите, е около 40-годишен, добре сложен, висок около 170 см, закръглен, с тъмна късо подстригана права коса. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК. /БГНЕС/