Ще реконструират няколко пътни отсечки в региона
Ще реконструират няколко пътни отсечки в региона / netinfo

До месец ще стартира основната реконструкция на пътя Милковица-Гулянци-Брест-Гиген, съобщи областният управител Цветко Цветков. Ремонтните работи са на стойност 25 млн. лв. и се финансират със заем от Световната банка. Дължината на трасето е 28 км.

Завършило е и проектирането на пътя Гулянци-Дъбован-Загражден, който ще струва около 7-8 млн. лв. В момента от областната администрация се опитват да осигурят средства за изграждането му. Обмисля се вариант да бъдат обединени усилията с Румъния за кандидатстване със съвместни проекти по Програмата за трангранично сътрудничество, по която могат да бъдат усвоени между 8 и 10 млн. евро. 

До края на 2008 г. ще бъде изкърпен пътят Дебево-Любеново-Лозица-Деков, който е в много тежко състояние. В момента се работи по проект за основна реконструкция на трасето на стойност 10 млн. лв., който ще бъде реализиран през следващата година.

През 2009 г. в направление Белене ще се реконструират и пътищата Българене-Стежерово-Ореш и Изгрев-Трънчовица-Бацова махала. Проектите се финансират от Националната агенция „Пътна инфраструктура” и са на стойност около 20 млн. лв. Има готовност първият етап да стартира още тази година, уточни Цветков.