Шестима пациенти с травми са приети в Спешното отделение
Шестима пациенти с травми са приети в Спешното отделение / netinfo

54-годишна жена, паднала от третия етаж на дома си, е приета с фрактури в УМБАЛ "Д-р Г. Странски" Плевен, съобщават от пресцентъра на лечебното заведение. 

Пострадалата е с инициали М. П. А. от Бяла Слатина. Тя е паднала от терасата на третия етаж на жилището си на 7 мярт. При инцидента е получила фрактури на първи ломбален прешлен и на подбедрицата. Оказана й е спешна помощ, а консултацията с неврохирург е показала, че не се налага операция на гръбначния стълб. Приета е за лечение в Клиниката по ортопедия и травматология.

40-годишен мъж от жк "Сторгозия" в Плевен е приет в Спешното отделение вчера, след като под влияние на алкохол е скочил от втория етаж на апартамента си. При падането мъжът счупил и двете си ръце в областта на китките. Пострадалият е докаран в здравното заведение от тъща си. Още четирима души са приети с травми в СПО вчера, като между тях има деца и възрастни хора.

40-годишен мъж от Пордим с голяма травма в областта на шията е също е бил докаран в Спешното приемно отделение на Плевенската болница "Д-р Г. Странски". Той е пострадал от резачка за дърва. Машината е срещала пирон в дъска, след което отскочила, лентата й се скъсала и ранила мъжа. След оказаната спешна помощ пострадалият е опериран по спешност в Клиниката по обща и висцерална хирургия, където продължава лечението му.