1
1 / nikolay kolev
С фойерверки завърши концертът на Плевенска филхармония и Квартет "ГеоМарЧаЛо", с който новата формация от цигулка, две виолончела и пиано, заедно с плевенските симфоници направи своя блестящ дебют в края на творческия сезон на Плевенска филхармония.

С богатата си програма, музикалното събитие зарадва всички плевенчани и гости на Плевен, които изпълниха пространството пред звездната сцена в парка на Регионалния исторически музей.

1
nikolay kolev

В програмата на концерта "Класик Поп-Рок Симфони" прозвучаха „Либертанго“ от Пиацола, песни и пиеси на Стинг, Ванеса Мей, Дженифър Лопез, „Кашмир“ на „Лед Цепелин“, Майкъл Джексън, Карл Дженкинс, както и хитът на лято 2017-а „Деспасито“.

Всичките аранжименти в програмата са дело на пианиста Георги Милтиядов, който в концерта направи и своя дебют като диригент.

1
nikolay kolev

Солисти на сцената бяха саксофонистът Петър Момчев от Биг бенда на БНР/в English man in New York на Sting/, цигуларката Звезделина Халтъкова от Симфоничния оркестър на БНР и Николай Колев - комплект барабани от Плевенска филхармония.
Финалното изпълнение в концерта беше на Люси Дяковска, която изпя заедно с квартет "ГеоМарЧаЛо" песента "Лудо младо".

1
nikolay kolev

Проектът "Класик Поп-Рок Симфони" беше подкрепен от директора на Плевенска филхармония Любомир Дяковски и очевидно, след блестящия дебют, публиката в Плевен и страната може да очаква следващи негови представяния през следващия сезон.
Квартет "ГеоМарЧаЛо" е в състав: Лора Табакова,  Георги Милтиядов, Чавдар Вълков и Марина Белчева.

Интересен факт е, че на 13-ти юли 1985-та година, който също беше петък, се състоя грандиозният 24-часов исторически концерт "Aid for Afrika", в който повече от 80 световно известни изпълнители и рок групи свириха и пяха на стадионите „Уембли" в Лондон и „Джон Ф. Кенеди" във Филаделфия, в подкрепа на африканската страна Етиопия./бел. ред./ 
1
archive

1
nikolay kolev

1
archive

1
nikolay kolev

1
archive

1
nikolay kolev