Petkov
Petkov / ABV press
Председателят на ПП АБВ Румен Петков представи пред Елеонора Митрофанова, ръководител на Федерална агенция „Россотрудничество“ вижданията на ПП АБВ за бъдещето на взаимоотношенията между Русия и България. Основни акценти на срещата бяха 140-годишнината от дипломатическите отношения между двете държави, както и бъдещето на енергийните проекти и енергийната сигурност на България и Европа.
Председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка запозна Елеонора Митрофанова с взаимоотношенията между младежката организация на АБВ и младежкото крило на партия „Единна Русия“ – „Млада гвардия“ и проекти, които съвместно са реализирали досега и в перспектива, от което Митрофанова изрази задоволство.
От руска страна участници в срещата бяха още Андрей Коваленко - началник на отдела за реализация на младежки програми в „Россотрудничество“ и Елена Шлинева - Началник на отдела за граждански инициативи и развитие на обществената дипломация. От българска страна - председателят на ПП АБВ Румен Петков, председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка и Анатолий Потапов – извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в България и понастоящем, председател на Дружеството за приятелство Русия-България. Анатолий Потапов изрази подкрепата си към ПП АБВ и посочи, че добре разбира мястото и ролята на АБВ в българския политически живот и отношенията между България и Русия.