Румен Петков: Корупционните схеми ще сринат ГЕРБ на изборите
Румен Петков: Корупционните схеми ще сринат ГЕРБ на изборите / netinfo

ГЕРБ градят корупционни схеми и практики и това ще ги срине до предстоящите през следващата година избори, каза бившият министър на вътрешните работи Румен Петков. Има налична схема, подаването на оставки и отстраняването от власт на кадри на ГЕРБ в Пловдивска област показва, че това не е изолирано явление, и тази схема трябва да бъде казана публично пред обществото, допълни още Петков.

“За пръв път сме в ситуация на предизборна кампания повече от година преди изборите, което аз не мисля за добро”, каза Румен Петков.

"Това вкарва излишно напрежение, пренапрягане от една страна у политическите партии, това рефлектира в Парламента, това рефлектира като цяло и в държавните институции и звена. И мисля, че това не е добро за обществото. Но така или иначе, това е факт и ние трябва да се съобразяваме с него".

Идеите за вкарване на политика във ведомства като Министерство на отбраната, в Министерство на вътрешните работи, на външните работи Румен Петков определи като много груба грешка. Реализирането на тези замисли би довело до създаване на ненужно напрежение в тези звена.

Според Румен Петков БСП е в кондиция, има ресурса да мобилизира левия избирател и ще спечели предстоящите избори както за Европейски парламент, така и за Народно събрание. Бившият вътрешен министър е в Плевен, където се провежда отчетно-изборна конференция на социалистите.