Рок вечер разтресе боулинг-клуба в Плевен
Рок вечер разтресе боулинг-клуба в Плевен / dariknews.bg

В последната събота на март, Боулинг-клубът в Плевен беше разтърсен от звуците на здрав рок.
По предварителната програма на състоялата се „Рок вечер", пет рок групи от Плевен представиха част от репертоара си.

Концертната вечер откриха Taking Heed като сред песните, които изпълниха беше и "Обсебен", на Стенли, който я подари на момчетата по повод участието им в театрална постановка в плевенския Драматичен театър.

Рок вечер разтресе боулингклуба в Плевен
netinfo

С много успешен дебют неочаквано се представи и рок група с името Metal Viper, съставена от осмокласници.

Рок вечер разтресе боулингклуба в Плевен
netinfo

В препълнената зала на Боулинг-клуба прозвучаха кавър-версии на рок парчета, създадени в последните 30-40 години. Многобройната публика имаше възможност да се наслади на хитове, създадени от Metallica, AC/DC, Nickelback...

Рок вечер разтресе боулингклуба в Плевен
netinfo

Определено, публиката беше впечатлена от изпълнените от група „Криминале" песни на White Snake, Van Halen, Garry More, „Speed" на Billy Idol,

Рок вечер разтресе боулингклуба в Плевен
netinfo

... но когато се стигна до „Highway Star" и "Burn" на Deep Purple, точката на кипене беше достигната, след което последваха тематични изпълнения на White Fat Ceefs, а накрая Vattikana отново качиха градусите до 100 с AC/DC и Nickelback, a публиката беше утешена с обещание за скорошна нова рок среща.

Рок вечер разтресе боулингклуба в Плевен
netinfo

Ники Николов, по чиято идея мина съботната Рок вечер сподели за Дарик:

„Отдавна усещах такъв глад за рок в Плевен и трябваше да се направи организация на нещата от подобен мащаб. Кураж ми даде това, че съм бивш музикант - свирил съм соло китара в една ученическа група и после във военното училище. Имам доста познанства в музикалния свят и за това реших да направя нещо.

Първата стъпка беше в Руския център на „Сторгозия". Това си беше квартално леко рок - мероприятие. Постепенно започнаха да идват музиканти като Максим Горанов, като Радо и така започнаха да се зараждат едни други идеи и решихме да го пренесем на по-голяма сцена.

Отначало имахме идея да го направим в заведението пред Летния театър в „Кайлъка", но това не стана, а управителят на Боулинг-клуба в Плевен Габи беше чул за нашите неща и след разговор с него решихме да опитаме да го направим там.

Така като за начало стигнахме до този формат, който имаше един проучвателен характер, за да видим дали ще се получат нещата и мога да кажа, че за наша гордост и щастие, нещата станха.
Групата, която формирахме беше първоначално моя идея и започнахме с Вальо и Ерол, за да прерасне в това, което е сега - „Криминале".

От тук нататът с Габи от Галакси имаме намерение да правим такива събития един път в месеца или на месец и половина, като ще каним групи и от съседните области например.
Задължително ще даваме предимство на млади таланти - както и стана тази събота".

Инж. Ники Николов сподели за Дарик, че след средата на май предстои следващото музикално рок-събитие, което ще поднесе и някои изненади в духа на идеята му, винаги да има нещо различно и интересно.