Решават  за Спартак на извънредна сесия на ОбС
Решават за Спартак на извънредна сесия на ОбС / archive.dariknews

"За да се случат нещата беше проведено учредително събрание и това беше първата стъпка, но за да може да продължи работата по регистрацията на Общинския футболен клуб "Спартак-Плевен", ще бъде необходимо да изберем представители на общината в този клуб". Това обясни пред журналисти председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов, относно състоялото се учредително събрание в края на миналата седмица за създаването на Общински футболен клуб - "Спартак-Плевен".

Решават  за Спартак на извънредна сесия на ОбС
netinfo

"За да може всичко да бъде изчистено и по изискванията на БФС, ще направим извънредно заседание на Общинския съвет, за да се включим в сроковете, защото най-късно до средата на август този клуб трябва да бъде учреден и да бъде извършено сливането с футболен клуб "Сторгозия". На тази извънредна сесия ще бъдат взети всички конкретни решения, за да може да се извърши сливането и създаването на Общинския футболен клуб.

Дарин Ангелов уточни, че само Общинският съвет може да взема решения за това, кой може да го представлява при учредяването и участието му в различни сдружения. Той припомни, че на предното заседание на ОбС на 25 юли е било дадено принципно съгласие, кметът на общината да проведе предварителни разговори и да се проведе това учредително събрание, което да определи сдружението и съответно в последствие да бъдат определени и представителите на Община Плевен и на Общинския съвет.

Ангелов каза още: "Проблемът е юридически и го отложихме, за да може да се изчистят някои документални и юридически неточности. Освен това например, ние не знаем дали уставът им отговаря на всички наши наредби и т.н. и затова е необходимо физическо време.
След като бъдат проверени и изчистени неточностите и бъдат уточнени представителите, ние ще се съберем на извънредно заседание и по цялата фактология реално ще имаме работа максимум за 30 минути".

Според Дарин Ангелов, ако предложението е внесено до края на 26 юли, е възможно още този вторник да се проведе извънредното заседание на Общинския съвет. Ако предложението се внесе в понеделник, поради необходимия срок от три дни, заседанието ще мине в четвъртък - 1 август.

„Ние до сега не сме имали общински футболен клуб и в момента сложността, че се прави сливане с друг спортен клуб е една нова материя". Относно финансирането на клуба, председателят на Общинския съвет каза, че в момента, когато двата футболни клуба „Сторгозия" и „Спартак-Плевен" бъдат обединени и стане ясно юридическото лице и състава му като треньори, лекари и играчи, ще може да се направи и калкулация на необходимите средства за финансиране.