/ dariknews.archive
Районна прокуратура-Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 16-годишен за извършен грабеж. Обвинението срещу Д.И. е за това, че на 30 юли 2017 г. в Плевен, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието си и да ръководи постъпките си, отнел чужда движима вещ – мобилен телефон „Самсунг Галакси“ на стойност 51 лв., от владението на Калин Н., с намерение противозаконно да я присвои, като употребил за това сила. 

Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу жена, причинила катастрофа с един загинал

Обвиняемият не посещава училище и си набавя средства като извършва кражби и грабежи. На 30 юли 2017 г. около обяд, се придвижвал по улицата между сградата на МОЛ „Панорама“ и Тролейбусното депо. По същото време от там минавал пострадалият, който носел на гърба си раница.

Районна прокуратура-Плевен предаде на съд  26-годишен за извършен грабеж

Д.И. решил да вземе раницата, където предположил, че има вещи,  които може да продаде. Приближил пострадалият от към гърба му и дръпнал силно раницата, но не успял да я вземе. За да успее да издърпа раницата нанесъл удар с юмрук в лицето на Калин Н. Отдалечил се. Проверил какво има вътре. Взел мобилния телефон, а останалото хвърлил на земята.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда