torti feli4ita
torti feli4ita / dariknews.archive
"Заповядайте в новооткритата работилница за торти "Феличита"! - тук може да опитате от нашите сладки изкушения: торти, чийзкейк кремчета.
Подходящи са за всяка възраст!".
Това може да прочетете във фейсбук профила на най-новата работилница за домашни торти в Плевен - "Феличита", която беше открита тази събота - 20-ти октомври 2018-та година.

torti feli4ita
dariknews.archive

“Сладкар съм и за мен това е творчество, тъй като не можах да се изявя като творец в друга сфера. Някак си ми дойде отвътре – много обичам сладко и непрекъснато хапвам шоколад, научих така и децата си и всъщност така дойде идеята да си направя сладкарница.
Преди година голямата ми дъщеря ми подари картичка, на която пишеше: “Мамо, твоята любов е сладкарството и ти пожелавам един ден да си отвориш сладкарница” и ето, че този ден дойде!".

torti feli4ita
dariknews.archive

Така Йонита Докова от Плевен осъществява мечтата си, а името на нейната работилница за торти “Феличита” идва от италианската дума, която означава “щастие”:
“За мен това е най-голямото измерение на истински доволен човек и понеже за всеки щастието идва по различен начин, затова исках чрез една хапка сладко, човек да се почувства щастлив”, обясни Йонита Докова, която е собственик и управител на новата сладкарница “Феличита” в Плевен.

torti feli4ita
dariknews.archive

Работилница за домашни торти “Феличита”, която се намира на улица “Екзарх Йосф” – 15, точно до училище “Васил Левски” в Плевен беше открита на 20-ти октомври – събота и всеки любопитен, привлечен от красиво оформените торти на витрината, получаваше парче по негов избор от любезните домакини.

torti feli4ita
dariknews.archive

Не беше лесно да се избере хапка сладост между различните видове торти: шоколадова с маскарпоне – вкус, който навлиза в България с пълна сила, плодова торта с бял шоколад и маскарпоне в нея, различни видове чийс-кейкове, еклерова торта с вкус “буено”... 

torti feli4ita
dariknews.archive

Йонита Докова обясни, че тепърва предстои да се уточни окончателно работното време на Работилница за домашни торти “Феличита”, но така или иначе, поръчки ще могат да се правят по всяко време и всеки ден от седмицата на телефон: 0877 588 583. 

torti feli4ita
dariknews.archive