Проверяват общинска фирма Инжстрой за злоупотреби
Проверяват общинска фирма Инжстрой за злоупотреби / Dariknews.bg

По досъдебно производство се извършва проверка за злоупотреби в плевенската общинска фирма „Инжстрой", съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от Агенция "Фокус".

Той уточни, че тази сутрин полицията е иззела тръжна документация и други документи от фирмата, които ще бъдат подложени на анализи и експертизи, за да се провери дали в действителност има извършени злоупотреби с пари на данъкоплатците. Проверките продължават.

„Инжстрой" - ЕООД - Плевен, е общинско предприятие, специализирано в изграждането на обекти от ниското строителство. Фирмата извършва и ново строителство на улични, канализационни, водопроводни, газопроводни и топлопроводни мрежи, улични и тротоарни настилки и др.

Разполага със сервизно-ремонтна база за техническо поддържане и обслужване на специализираната пътностроителна техника и автотранспорт. Има изградена асфалтобаза, с което затваря целия производствен цикъл.

От 1964 г. досега фирмата е основен изпълнител на цялата инженерна инфраструктура в централната градска част на Плевен, както и на жк "Сторгозия", жк "Дружба" и жк "Кайлъка".

Участник е и в изграждането на инженерната инфраструктура в руските градове Староконстантиново, Звенигород, Орешково, Оренбург.

Едноличен собственик на капитала на фирмата е община Плевен, а управител е Маргарита Иванова Вачкова.