Протестиращи се обявиха срещу приватизацията на БДЖ Товарни превози
Протестиращи се обявиха срещу приватизацията на БДЖ Товарни превози / dariknews.bg

"Само единни и само категорични ще постигнем целите си. В противен случай, след 30 години България няма да я има. Вижте какво се случва - с последни сили сега, управляващите готвят унищожението и на БДЖ "Товарни превози". Това заявиха близо 20 протестиращи на един от пероните на жп гарата в Плевен тази неделя. Те призоваха чакащите граждани, да подкрепят инициативите в местата, където живеят.

Момче на три и половина години от групата на протестиращите спечели овациите на хората с „Аз съм българче", което рецитира по мегафона.

Драгомир Алексиев - един от координаторите на протеста в Плевен съобщи, че предстои организирането на подписка в Плевен по повод приетите искания на събрание, проведено на девети март в Габрово. Той обясби, че съвсем скоро се очакват разпечатани екземпляри, съдържащи конкретните искания.

От страна на протестиращите не бяха предприети действия за блокиране на релсите и движението на жп гара Плевен. Те обявиха, че за сега ще изчакат назначаването на служебното правителство и кои ще са неговите членове.

Преди да отидат до жп гарата, протестиращите се събраха на площад „Възраждане", след което, под формата на шестивие преминаха през центъра на града като отправяха призиви към гражданите да се присъединят, но без особен успех.
Следващото протестно събиране в Плевен на 13 март от 17:00 часа, отново на площад "Възраждане".