Продължава приемането на молби-декларации за винетки за хора с увреждания
Продължава приемането на молби-декларации за винетки за хора с увреждания / netinfo

4 668 молби-декларации за годишна винетка за лица с трайни увреждания за 2010 год. са подадени до края на януари в Дирекция "Социално подпомагане" Плевен, съобщи директорът Незабравка Булянска. Най-много от подалите молби са от община Плевен - 2 564, а най-малко - от община Искър /92/. В голямата си част винетките вече са и раздадени.

В Дирекция "Социално подпомагане" по постоянен адрес се подават молби от лица с увреждания над 50% за един собствен автомобил или съпружеска общност. Условията са колата да е до 2 хиляди кубика като към молбата-декларация се прилага копие на Гражданска отговорност, актуална към момента на подаване на документите, копие на експертното решение на ТЕЛК и копие на големия талон на колата, в който са вписани мощността, номерата на рамата и на двигателя на автомобила.

За цялата 2009 год. има подадени документи за винетки от 5 458 души с увреждания. Сега цифрата е по-малка, защото много от хората не ползват транспортното си средство през зимата, но през март и април се очаква и те да си подадат молбите, уточни Незабравка Булянска.