Падналият сняг е причинил множество аварии по електропреносната мрежа
Продължават дейностите на ангажираните със зимното почистване в община Плевен институции и фирми за поетапното нормализиране на обстановката след падналия снеговалеж.

Всички пътища от общинската пътна мрежа са вече проходими. Това информира заместник-кметът „Териториално развитие“ инж. Владислав Иванов, съобщиха от Общината.

Хиляди без ток в област Плевен, неучебен ден в 14 училища

Заради силния вятър и последвалите навявания все още проблеми има по част от републиканската пътна мрежа, която се поддържа от Областно пътно управление.

Ръчно се почистват от сняг всички спирки на градския транспорт в града, както и тротоарите около тях, нарочна проверка ще установи качеството на дейността.

Известно забавяне има в сметосъбирането, тъй като служителите първо отстраняват снега върху контейнерите и осигуряват достъп до тях, заради непроходимост на участъци от републиканската пътна мрежа ще се забави сметоизвозването в малките населени места.

Също заради непроходими пътища част от персонала на няколко детски градини и училища в община Плевен не успя да стигне до работните си места.

Учебни занятия няма да има в детските градини в селата Брестовец и Дисевица, както и в училищата в Бохот, Беглеж, Търнене, Дисевица, Пелишат, Николаево. В ОУ „Васил Левски“ в града е настъпила сериозна авария в електрозахранването, което е причина също да няма учебни занятия днес.

Падналият сняг е причинил множество аварии на електропреносната мрежа, това доведе до проблеми и с водоснабдяването на селища, както и в самия град.