/ ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура-Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, ползвал неистинско пълномощно с цел получаване на кредит срещу ипотека на недвижим имот

Осъдиха мъж от Тервел за шофиране без книжка и ползване на фалшив документ

Обвинението срещу него е за това, че на 31 юли 2018 г. в града, пред служител при кредитна институция "В" ЕООД офис-Плевен, съзнателно се ползвал от неистински официален документ - нотариална заверка, с която се удостоверили подпис и текст в пълномощно на което е придаден вид, че изхожда от друго лице и по отношение на което е придаден вид, че е заверено от нотариус, като от него  за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност.

Осъдиха на пробация бившия кметски наместник на село Скребатно заради фалшив документ

Повдигнато му е обвинение и за това, че по същото време съзнателно се ползвал от неистински частен документ - пълномощно, като го употребил, за да докаже, че съществува право, относно учредяването на  договорна ипотека при кредитиране на недвижим имот в град Плевен, като от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност.

Обвиняемият и другото лице, притежавали недвижими имот в град Плевен от периода на брачните им отношения. Той е упражнявал търговска дейност за осъществяването на  която често използвал  услугите на различни институции за кредитиране.

Присъда за опит да се изкара шофьорска книжка с фалшива диплома

На 31 юли 2018  г., обвиняемият посетил офис на кредитно дружество, с цел отпускане на кредит срещу ипотека на недвижим имот и пред съответния служител депозирал изискуемите документи, между които и неистински официален документ - заверено пълномощно от него за извършването на разпоредителни сделки с недвижим имот.

При  разглеждане на документите било установено на неистинското пълномощно. Предстои разглеждане на делото пред съда.