Полицайката с най-точния мерник ще оглави управлението в Червен бряг
Полицайката с най-точния мерник ще оглави управлението в Червен бряг / Пресцентър МВР

Лидия Петкова е новият началник на Районното полицейско управление в Червен Бряг. Заповедтта на вътрешния министър е подписана, тя ще бъде официално представена на 7 юли, съобщи директорът на ОДП Плевен комисар Светозар Илиев. Лидия Петкова е служител с дългогодишен опит, преминала е през Охранителна, Криминална полиция и Борба с организираната престъпност.

В структурите на МВР е от 1983 г. Била е първата жена в криминалната служба и първата жена в БОП. Занимава се със стрелба още от училище. Като служител в Областна дирекция «Полиция» Плевен е печелила Балканиадата с малокалибрен пистолет в Турция през 1995 година, а през май 2010 година спечели бронзов медал на VI-тата Балканиада по стрелба в Атина.

Тя е единственият стрелец, представял родината ни и на шестте Балканиади. Като жена с характер и добър стрелец, я определи шефът й комисар Илиев. Той възложи надежди на новата началничка да подобри работата на полицията в Червен бряг, особено по отношение на наркотиците, където има доста да се работи.

Лидия Петкова е втората жена, началник на полицейско управление в страната и първата в Плевенска област.