Подкрепяме българското на МЗХ идва в Плевен тази неделя
Подкрепяме българското на МЗХ идва в Плевен тази неделя / mzh

Във връзка с кампанията на Министерството на земеделието и храните "Подкрепяме българското", на 18 септември - неделя, от 10:00 часа в залата на Областна администрация в Плевен ще се проведе Кръгла маса, на която ще се обсъждат приоритетите и целите на политиката на Министерството на земеделието и храните.

След Кръглата маса, в парк „Кайлъка" - в близост до Бригадирската поляна ще се състои Изложение - базар на земеделска продукция, в което ще участват регистрирани земеделски стопани в различни направления. Откриването на базара ще се състои в 12:00 часа.
Това съобщи на среща с журналисти в пресклуба на БТА в Плевен Нора Стоева - директор на Областна дирекция „Земеделие" в Плевен.

"Подкрепяме българското" на МЗХ идва в Плевен тази неделя
netinfo

Участниците в базара ще предлагат мляко и млечни продукти, месо, яйца, хляб и хлебни произведения, пчелни продукти, плодове, зеленчуци, цветя, вино.

Около 30 производители от плевенския регион ще се включат в базара, на който посетителите ще имат възможност за дегустация, както и да си закупят желани от тях продукти.
По време на събитието, възпитаници на ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване ще покажат изкуството да създадеш различни фигури от твърди плодове и зеленчуци - карвинг. Ученици от училище „Св. Св. Кирил и Методий" - град Пордим, както и изпълнителите от танцов клуб „Комудара" - Плевен ще се погрижат за доброто настроение на всички участници и гости на изложението.

На мероприятието ще присъства зам.-министърът на земеделието и храните Свилен Костов, както и гости - представители на МЗХ.