Плевенските социалисти се срещат с медиите след избора на новия лидер на БСП Михаил Миков
Плевенските социалисти се срещат с медиите след избора на новия лидер на БСП Михаил Миков / dariknews

На 28 юли 2014 г. - понеделник, в конферентната зала на хотел „Ростов" в Плевен ще се проведе пресконференция с участието на народните представители от Коалиция за България в 42-то Народно събрание и председателя на Областния съвет на БСП - Плевен.

От пресцентъра на партията уточниха, че темата на срещата с медите ще бъдат решенията, които взеха социалистите на третото заседание на 48 Конгрес на БСП тази неделя - 27 юли 2014 г.

Михаил Миков е новият председател на БСП. Той бе избран след балотаж с Драгомир Стойнев от 377 делегати на 48-я конгрес на социалистите, kojto se prowede na 27 юли 2014 г.

За останалия на второ място Драгомир Стойнев са гласували 333, от общо 726 души, участвали във вота. Недействителните бюлетини са 16, действителните - 710.

Минути след като беше избран пред журналисти Миков заяви, че първата му работа ще е да се наспи. „Състезанието го приех нормално, независимо кой ще победи. Трудното почва сега", заяви новоизбраният лидер на социалистите.

Той отказа да съобщи дали ще покани някои от опонентите си на ръководните постове с мотива, че не му е практика да коментира партийни теми.