Плевенската поетеса Христина Комаревска: Поезията е благослов и лудост...
Плевенската поетеса Христина Комаревска: Поезията е благослов и лудост... / dariknews.archive

"Вложила съм цялата си мъдрост и поетически видения за последните две години и от последните ми пет десетилетия, защото пиша от дете - от училище, още от Руската гимназия в Плевен.
Едно и също стихотворение пиша цял живот - с различни думи, но темата е една и съща - „Смисълът". Като всеки човек си задавам въпроса: „Коя съм, каква е мисията ми на тази земя", няма по-стар въпрос".

Това сподели плевенската поетеса Христина Комаревска след края на музикално-поетичната вечер, посветена на нейния юбилей, на която беше представена и книгата й с лирика „Гонг и тишина".

Тя каза, че отправя въпроси към себе си и сподели, че „поезията е някакъв благослов и лудост".
„Аз не съм по-различна и смятам, че поезията е това, от което всички имаме нужда, макар, че днес са малко читателите. Но тя ни прави по-добри - като автори и читатели, и като съвременници на този луд, луд свят", каза авторът на „ Гонг и тишина".

Поредната книга на поетесата беше представена този четвъртък в ХГ"Дарение Светлин Русев" пред множество нейни приятели и почитатели на лиричното слово.

Плевенската поетеса Христина Комаревска Поезията е благослов и лудост
netinfo

Водещ на събитието беше Даниела Заркова - секретар на читалище „Пробуда" в кв. „Дружба", стиховете прочете Даниела Димитрова от Обществен фонд "Читалища" в Плевен, а с музикални изпълнения се включиха преподавателят по пиано Силвия Михова и Исабела Иванова - цигулка и Велислав Тодоров - пиано, от класовете на преподавателите Елена Николова и Антоанета Воденичарова от НУИ"Панайот Пипков".

Плевенската поетеса Христина Комаревска Поезията е благослов и лудост
netinfo

Като журналист със сериозна практика, Христина Комаревска е дългогодишен секретар на Дружеството на Съюза на българските журналисти /СБЖ/ в Плевен.