Плевенската Анона съхранявала дупета в добре маскиран тайник
Плевенската Анона съхранявала дупета в добре маскиран тайник / sxc.hu

Укритото от плевенската фирма «Анона» месо е било намерено в заварен хладилен тайник в предприятието, съобщиха от Националната ветеринарномедицинска служба. Камерата е била добре маскирана и останала незабелязана при предишни проверки.

Инспекторите са извършили проверката по сигнал от 29 септември т.г. и са открили 15-кубикова хладилна камера, пълна с месо и месни продукти. Тайникът е бил отдалечен от останалите камери и маскиран с палета. Заварената врата на скритата хладилна камера е била разрязана с флекс в присъствието на официалните ветеринари и органите на Регионална дирекция на МВР.

По първоначална информация намереното количество е около 12-15 тона, но тепърва ще се установява колко точно е то. Установено е наличие на изрезки от салами и прошуто.

Ветеринарните власти влязоха на пълна проверка в предприятието „Анона" - Плевен по повод акция „Дупета". От началото на инспекцията на 25 август досега проверяващият екип от ветеринари не са били уведомени за наличието на други камери, освен проверяваните от тях. 

Общо 103 930 кг меса и месни продукти, открити при акция „Дупета" в предприятието „Анона", бяха предадени за изгаряне в екарисажа във Варна. Намерените продукти с изтекъл срок на годност и нередовни документи за произход се унижожат по график, като днес ще бъдат изгорени и последните от тях.