Петков си направи отвод в подкрепа на Първанов за предстоящия избор на лидер на АБВ
Петков си направи отвод в подкрепа на Първанов за предстоящия избор на лидер на АБВ / dariknews.archive

На областна конференция на АБВ-Плевен, която се проведе на 22 март 2015 г. бяха издигнати две номинации за неин национален лидер - Георги Първанов и Румен Петков. На практика единствената кандидатура, подкрепена от областната структура на АБВ в Плевен, ще бъде тази на президента Първанов. Това стана ясно след като Румен Петков си направи отвод и обяви, че самият той застава зад кандидатурата на Георги Първанов.

Решенията, взети на конфернцията обявиха пред медиите новоизбраният областен председател на АБВ за Плевен Цветан Антов, Румен Петков и зам.-председателят на Народното събрание Кирил Цочев от АБВ.

"Благодаря за доверието, но решението ми да не участвам в този избор е добре мотивирано", коментира отвода си зам.-председателят на АБВ Румен Петков и заяви личната си подкрепа за кандидатурата на Георги Първанов.

Изборите за лидер на партия АБВ ще се проведат на 25 април 2015 г., като изборният ден ще започне в 9:00 ч. и ще приключи в 18:00 часа. Гласуването ще става по два списъка - избирателен списък с членове на АБВ и списък със симпатизанти на партията. Двата типа списъци трябва да бъдат готови по места до 22 април, обясни Румен Петков.

За предстоящото гласуване вече е сформирана Национална избирателна комисия начело с Весела Вачева, а тази седмица общинските организации на АБВ ще определят съставите на комисиите за вота по места.