Отново жълт код за областите Плевен и Ловеч
Отново жълт код за областите Плевен и Ловеч / dariknews

Жълт код за дъжд и гръмотевична активност е обявен за утре в шест области, съобщава пресцентърът на МОСВ. Това са областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен и София-област, където очакваните количества са между 10 и 20 л/кв.м локално и до 35-40 л/кв.м.

Ще се развиват гръмотевични бури, с временно усилване на вятъра, ще има и градушки. За старопланинските райони на София-област се очакват валежи между 10 и 20 л/кв.м, като на места те ще достигнат и до 35-40 л/кв. м за денонощие, предупреждават от министерството.

В сряда на много места в Западна и Централна, а по-късно през деня и в отделни райони на Източна България, ще паднаткраткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури и временно усилване на вятъра. По-голяма е вероятността за интензивни валежи в Западната и Централната част на страната. Очакваните количества ще бъдат между 10 и 15 л/кв.м, на изолирани места, главно в Северозападна България - до 25-35 л/кв.м.

Жълтият код означава, че времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако работите на открито, припомнят от МОСВ.

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg