Отложиха отново делото срещу Дачи
Отложиха отново делото срещу Дачи / Дарик Плевен, архив

За месец ноември е отложено делото срещу Георги Петков - Дачи, спряган за част от групата на "Килърите". Това реши на вчерашното заседание съдийският състав на Окръжен съд Плевен. По искане на страните са назначени три експертизи, едната от които комбинирана - медицинско-балистична. Очаква се и изслушването на още един свидетел. Делото е насрочено чак за ноември, тъй като по-рано адвокатите са ангажирани с делата на групата на "Килърите" в Шумен и Варна, обясни пресаташето на Окръжен съд Плевен съдия Силвия Кръстева.

Делото срещу Дачи започна в Окръжен съд Плевен на 18 февруари тази година. Георги Петков е обвинен в опит за убийство на Камен Балбузанов - Куката. По това подозрение Дачи беше задържан на 9 август миналата година. Съдът му наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" - според магистратите е имало реална опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление.

Дачи е разследван и за опит за убийство във Варна през 2005 г. Тогава в собственото му заведение е прострелян Ивайло Паунов - Джованито, чието име се свързва с множество авто-кражби в Испания.  

На 20 ноември 2009 година около 19.40 часа срещу Камен Балбузанов беше извършен опит за покушение в плевенско кафене. Куката остана жив, но беше приет в плевенската болница с четири огнестрелни рани.

Ако плевенските магистрати докажат вината на Дачи, предвиденото наказание е от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.