От БСП-Плевен очакват тежка политическа година
От БСП-Плевен очакват тежка политическа година / снимка: пресцентър на БСП Плевен
От БСП Плевен очакват тежка политическа година
36751
От БСП Плевен очакват тежка политическа година
  • От БСП Плевен очакват тежка политическа година

Тежка политическа година да е 2011-а прогнозира лидерът на общинската структура на БСП-Плевен Любомир Петков на среща с медиите. "Годината за плевенската левица няма да е тежка заради предстоящите два вида избори. А заради средата, в която социалистическата партия и местната организация работят - тежка конфронтационна среда", уточни Петков.

Според него управляващото мнозинство и тяхното представителство от ПП ГЕРБ са наложили в последната година безпрецедентна чистка в администрацията, включително в Плевен и областта. От своя страна, представителите на националното управление са показали и безхаберно отношение към ключовите приоритети на Плевен и региона.

2011 г. ще е конфронтационна и по отношение дейността на местното самоуправление, според Любомир Петков. По думите му, управлението на Плевен е самоцелно и подчинява на своя тесен политически и нерядко корпоративен интерес интересите на общността. В последната година от мандата няма как да очакваме нещо повече от конфликти и скандали, прогнозира още лидерът на общинската структура на БСП.

Приоритетите, по които ще насочи вниманието си плевенската левица през тази година, са на първо място АЕЦ "Белене". "На фона на нашето последователно отношение към проекта, къде е отношението например на местното самоуправление в Плевен", попита Петков. Втори приоритет за БСП ще е развитието на инфраструктурата в града и региона. Спореди левицата, усвояемостта на средства по проекти в тази област е трагично ниска, а икономиката в Плевен и областта е не само заспала, а замръзнала. "Няма как наши приоритети да не бъдат образованието и здравеопазването", допълни Любомир Петков. По думите му, от БСП силно се притесняват, че след плевенския спорт и плевенската култура ще замине в историята с последните действия на управляващото мнозинство.

"До предстоящите избори, има немалко време, в което Община Плевен ще трябва да формира и да усвои бюджета за 2011 г. - бюджет, който ще мине под знака на поредния заем", допълни Петков. Така след сегашното управление ще останат само кредити. Това е една тъжна равносметка след 12 години на власт, каза още председателят на общинската организация на БСП-Плевен.

Чуйте Любомир Петков в звуковия файл.