Очакват предложения от работодатели по две нови схеми
Очакват предложения от работодатели по две нови схеми / Dariknews.bg

Около 50 работодатели от Плевенска област са проявили интерес към организираната в края на миналата седмица среща за представяне на схемите "Безопасен труд" и "По-близо до работа". Очакваме след като работодателите се запознаха с изискванията и възможностите, които им се дават, да бъдат активни при кандидатстване по тези схеми, каза Недко Лачев, директор на Бюро по труда Плевен.

По първата схема - "Безопасен труд", работодателите подават предложения до 21 декември. Между 50 хил. и 200 хил. лева са парите, които могат да се отпуснат за проект, който касае модернизация, реконструкция или обезопасяване на на съществуващи обекти, както и закупуване на предпазни средства и специално работно облекло.

Втората схема - "По-близо до работа", се отнася за възстановяване на транспортни разходи на лица, приети на работа при определени условия.

9 работни места са обявени през изминалата седмица след като трудовите посредници от бюрото са посетили 18 работодатели, каза още Недко Лачев. Заявени са свободни позиции за пазач, детски учител, двама бетонджии, носач на чували, пътен работник.