obs r
obs r / dariknews.bg
Да бъде предоставена еднократна финансова помощ в размер на 500 лв. във връзка с лечението на малката Сузан Мехмедова, ученичка в Основно училище „Д-р Петър Берон“ - гр. Плевен, реши Общинският съвет на Плевен. За решението съобщи на редовната си пресконференция в БТА след сесията председателят на местния парламент Мартин Митев, като уточни, че на редовното заседание в края на миналата седмица съветниците са подкрепили две предложения за подпомагане на плевенчани със здравословни проблеми.
„И двете предложения бяха внесени като извънредни точки към предварителния ни дневен ред от ПК по „Здравеопазване и социална политика“. Както знаете, в подкрепа на Сузан върви и обществена кампания, запознат съм и с благотворителните инициативи, които се организират от училището й. Наясно сме, че за лечението на детето са нужни сериозни финансови средства“, заяви Мартин Митев. Той допълни, че еднократната финансова помощ, гласувана от Общинския съвет за Сузан ще бъде предоставена от бюджета на Общината за 2019 г. Сузан Мехмедова е ученичка в шести клас. Диагнозата, поставена й от лекарите, е тумор на главния мозък, което налага и операция за отстраняването му. За животоспасяващата интервенция са необходими 25 000 евро. За събиране на средствата от ОУ „Д-р Петър Берон“ обявиха дарителска кампания, за лечението на Сузан има открита и банкова сметка:
BG68UNCR70001523522750
BIC - UNCRBGSF
Уни Кредит Булбанк
Второто решение на Общински съвет - Плевен за финансово подпомагане е за плевенчанин, който страда от хронична бъбречна недостатъчност, III степен. Той ще бъде подпомогнат с 400 лв. от общинския бюджет.