Обновената ул.Дойран отваря нови 60 места за временно паркиране
Обновената ул.Дойран отваря нови 60 места за временно паркиране / netinfo

Обновеният и реконструиран участък на улица “Дойран” беше официално открит днес ден преди празника на Плевен. Общата дължина на ремонтирания участък е около 800 м, а цялата ремонтирана площ е 12000 квадратни метра.

В него Общината е инвестирала 442500 лева, като са положени два пласта асфалтобетон, монтирани са 1500 м нови бордюри, 1823 квадратни метра асфалтови тротоари и още 680 квадратни метра тротоари с бетонови плочи.

Изпълнена е хоризонтална маркировка  от термопластик, каквато се полага за пръв път в града и която е с гаранция от две години. Всичко това е извършено за по-малко от три месеца, разказа Маргарита Вачкова, шеф на общинска фирма “Инжстрой” ЕООД.

По улицата са обособени 60 места за временно паркиране “синя зона”, допълниха от Общината, като тепърва ще бъдат определени служителите, които ще работят на тези места. Има идея тук, както и в другите места от “синята зона”, да бъдат поставени автомати, допълни зам.-кметът инж. Огнян Цанев.

От кмета Найден Зеленогорски пък разбрахме, че до момента през тази строителна година са инвестирани около 2 милиона лева за основни и текущи ремонти на пътната мрежа на Плевенска Община.

Подробности за обновената улица чуйте в прикачения звуков файл...