Областният съвет за тристранно сътрудничество в Ловеч ще се ръководи от Николай Нанков
Областният съвет за тристранно сътрудничество в Ловеч ще се ръководи от Николай Нанков / netinfo

Областният управител на Ловеч Николай Нанков оглави новоучредения Областен съвет за тристранно сътрудничество. Заместник-председател е лидерът на КНСБ Стоян Крачунов, който ще има мандат една година, съобщиха от пресцентъра на областната управа. Според приетия правилник за дейността на съвета редовните заседания  ще се свикват не по-рядко от един път на 3 месеца.
 

Областният съвет за тристранно сътрудничество е орган за осъществяване на консултации и сътрудничество на регионално равнище по въпросите на трудовите и свързаните с тях отношения, осигурителните отношения, както и по въпросите на жизненото равнище. В състава на съвета участват представители на държавната власт, синдикатите и работодателите от Ловешка област.
 

Областният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъжда и дава мнения по проекти на нормативни актове и по основни проблеми, свързани с трудовите и непосредствено свързаните с тях отношения, здравословните и безопасни условия на труд; заетостта, безработицата и професионалната квалификация. В полето на дейност на тази структура влизат още общественото и здравното осигуряване, доходите и жизненото равнище, въпроси, свързани с бюджетната политика, социалните последици от преструктурирането и приватизацията, трудови и социални конфликти.