obl love4
obl love4 / obladmin love4
По време на приемна в община Угърчин областният управител на Ловеч Георги Терзийски се срещна с трима от най-големите работодатели в общината, съобщават от пресцентъра на областната администрация.
Над 5 млн. лв. са инвестираните от 2014 г. насам средства в новосъздадената кариера край Микре. В момента там работят 30 човека, но предстои разширяване на дейността със строежа на автомагистрала „Хемус”, което ще създаде условия за наемане на още хора. Фирмата среща трудности с наемането на добри специалисти от региона, макар това да е нейната политика. От холдинга, собственик на обекта, декларираха пред Терзийски, че са коректни работодатели, спазват всички закони на страната и нямат никакви претенции към държавните институции, с които работят.
Няма хора за работа, това е проблем номер едно. Нашата община е с най-висок процент на безработица, но това са хора без каквито и да било изградени трудови навици и липса на висока отговорност в работата, сподели пред областния управител един от големите земеделски производители в областта. По негова преценка евросубсидиите през последните години са дали добър резултат.
Шивашка фирма в Угърчин, собственост на белгийски предприемач, също не се оплаква от липса на поръчки. В момента около 45 жени шият продукция за Белгия и Германия, а хората са доволни от възнагражденията си, които се изплащали редовно.
По време на срещите с работодателите присъства и директорът на „Инспекция по труда” Митко Митев.
Следващата приемна на областния управител Георги Терзийски ще бъде през март в община Летница, като допълнително ще бъде оповестен точният ден.