Новият председател на Районен съд Плевен встъпи в длъжност
Новият председател на Районен съд Плевен встъпи в длъжност / автор: Люба Нинова

Съдия Даниела Дилова встъпи в длъжност днес като административен ръководител на Районния съд в Плевен. Това стана в една от съдебните зали, в която присъстваха нейни колеги и досегашният председател на Окръжния съд Румен Лазаров, който пръв взе думата.

”Аз за себе си считам, че за подобряване на обществената представа за Плевенски районен съд, задължително трябва да се промени на първо място микроклимата в институцията”, каза Лазаров. По думите му, за никого не е тайна, че една част от проблемите се дължат освен на голямата натовареност, и на това, че междуличностните отношения в Плевенски районен съд не са на необходимото ниво.

От своя страна, Даниела Дилова заяви желанието си колективът да работи така, че обществото да разбере, че в този съд работят отговорни, почтени, компетентни и мотивирани магистрати, които с ежедневната си работа допринасят за повишаване на доверието в институцията и за постигане целите на правосъдието – бързо, ефективно, качествено и прозрачно правораздаване.

“Пожелавам си всички да сме здрави, да работим заедно, да решаваме заедно всичките си проблеми. Аз лично не считам, че обстановката в съда е отровна – както се знае, отровата е в основата на всяко лекарство и нека да превърнем отровата в лекарство. И да покажем на хората и обществото, че ние тук работим, което всички знаете, че е така”, каза пред колегите си Даниела Дилова.