Нова съвременна противопожарна техника получиха плевенските огнеборци
Нова съвременна противопожарна техника получиха плевенските огнеборци / mvr.bg

С думите: "Ще продължим да полагаме усилия за осигуряването на най-съвременна техника за пожарните служби в страната", главният секретар на МВР връчи ключовете на нова пожарна техника на колеги от София, Пловдив, Плевен, Варна, Бургас и Видин, съобщиха от пресцентъра на министерството.

От 31 май 67 нови пожарни автомобила за борба с горските пожари и 32 контейнеровоза влизат на дежурство в пожарните служби. Съвременната техника е закупена с европейско финансиране по Оперативна програма „Околна среда". Стойността на проекта е за над 97 млн. лева и се предвижда доставката на общо 274 специализирани автомобила от различен клас.

Главният секретар на МВР гл. комисар Светлозар Лазаров оцени високо усилията на служилите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението", участвали при разработването и реализирането на проекта. „Заедно ще продължим да полагаме усилия за осигуряването на най-съвременна техника за пожарните служби в страната, за да направим труда на българските пожарникари по-ефективен и по-безопасен", допълни още той. Главен комисар Лазаров връчи ключовете на новата техника на пожарникари от София, Пловдив, Плевен, Варна, Бургас и Видин.

На церемонията по връчването на новата техника директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов посочи, че новите пожарни автомобили са пригодени за работа в пресечени местности и са снабдени със съвременни системи за самоохлаждане.
Той обясни, че с тези камиони ще се обезпечава пожарната безопасност в националните паркове, природните паркове, резерватите и поддържаните резервати, както и на всички територии, включени в НАТУРА 2000.