Нов случай на брутална кражба на храна от служители в детска градина в Плевен
Нов случай на брутална кражба на храна от служители в детска градина в Плевен / dariknews.archive

Община Плевен ще изпрати покана до директорката на плевенска детска градина, за даване на писмени обяснения във връзка с проверка, при която е констатирана кражба на хранителни продукти.

„Получих сигнал от родители от една от детските градини в Плевен и разпоредих проверка, при която се посети на място градината от сформирана група, с оглед на сигнал, че се изнасят хранителни продукти от персонала в градината. Имаше и сигнали за административната работа на директорката на детската градина", каза кметът на Плевен Георг Спартански по време на редовната си оперативна среща с шефовете на отдели в Община Плевен.

„За съжаление сигналите се оказаха верни. Няма да посочвам имена, защото проверката още не е приключила, но от доклада личи, че в личния багаж на служителка в градината са открити бисквити, прясно мляко, кашкавал, кренвирши, готова смес за приготвяне на топли сандвичи, принцеси. В друга служителка са открити също бисквити, кашкавал, сирене, кренвирши, сирене, захар и дори мая".

Кметът посочи, че щом се краде дори мая за хляб, това се прави за принципа „шамар да е, но да е аванта".
„Е, сега ще има шамар там, но няма да бъде аванта и ще си бъде абсолютно заслужен шамар. И понеже аз не мога да уволня тези служители на детската градина, защото не съм им пряк работодател, настойчиво ще помоля директорката, на която обаче съм работодател, да им прекрати трудовите правоотношения, а със самата директорка ще си имаме процедура така, както е разписано в Кодекса на труда", заяви Георг Спартански.

Той припомни подобен случай в квартал "Сторгозия", за който е помолил настойчиво директорката там, да си реши кадровия въпрос със служителката, която е вършела тези неща под носа на самата директорка.

"Обещанието Nа директорката тогава беше, че ще наложи дисциплинарно наказание "Последно предупреждение за уволнение". Питам, какво трябва да се случи, за да бъде уволнен човек. Убийство или какво? Хващаш твоя служител, че мародерства от залъка на децата и не го уволняваш, а го предупреждаваш. За какво точно? Ако ти пука за заведението, което управляваш, защо позволяваш да крадат под носа ти?".

Кметът Спартански заяви, че проверките ще продължат.