Нов проект в община Червен бряг
Нов проект в община Червен бряг / dariknews.bg

Община Червен бряг има одобрен нов проект по ПУДООС „Почистване иблагоустрояване на зелената площ в село Ракита". Предмет на дейността на проекта е парцел в центъра на селото, който се намира в близост до Кметството и бившето училище.

В проекта се предвижда почистване на цялата площ от битови и други отпадъци, изравняване на част от терена, предназначен за място за отдих, засаждане на дървета и храсти, монтаж на детски съоръжения за игра на открито за обособяване на кът за отдих и игри, монтаж на 4 броя пейки и 3 кошчета за отпадъци и полагане на настилка около детските съоръжения.

Дейностите по почистване, залесяване и монтаж ще се изпълнят с доброволен труд от жителите на селото.

Ефектът от почистването и озеленяването на парка ще се отрази благоприятно върху всички жители и гости на селото. Създаването на естествена среда за отдих и почивка ще подобри здравословното състояние и физическата дееспособност на децата чрез удължаване престоя им на открито.

Включването на местната общественост, чрез доброволен труд, при изпълнението на заложените дейности, ще спомогне, както за повишаване на екологичната и здравна култура, така и за създаване на позитивна нагласа и засилване на обществената ангажираност в осъществяване на дейности, насочени към оптимизиране на околната среда.