/ slavi michajlov
На организирана среща в Община Плевен по инициатива на Националното сдружение на сираците в България беше представен успеха на благотворителната инициатива за събиране на дрехи и обувки за деца от детската градина "ВИТ" в село Дисевица. Председателят на Сдружението Слави Михайлов в присъствието на кмета на село Дисевица

sre6ta
slavi michajlov

Пламен Бешков и директорката на детската градина "ВИТ" Силяна Велинова, обясниха на кметовете, че са огромни количествата с дрехи, играчки и обувки, и те биха могли да влязат в употреба и от други деца в нужда от други населени места.

Стотици хора от цял свят изпращат дарения за децата от село Дисевица/СНИМКИ/

За целта е нужно да изготвят списъци с номерации, пол и възраст на децата, които да са с нисък социален статус и след това да получат с протокол за нуждите на децата дрехи, обувки и играчки.

На срещата присъстваха заместник кметовете на Община Плевен Милен Яков и Стефан Милев, които приветстваха инициативата за пренасочване на даренията към други деца в нужда.

sre6ta
slavi michajlov

Националното сдружение на сираците в България, кмета на село Дисевица и директорката на детската градина изказаха още веднъж огромни благодарности към стотиците хора от страната и чужбина, които помогнаха децата да са с топли дрехи и обувки.

В същото време отправиха и апел, с който да помолят хората да спрат да изпращат повече дрехи и дарения поради липса на капацитет, тъй като и Кметството на селото и детската градина са препълнени от дарения.