oblasten
oblasten / obladmin pleven
„Акт на национално самочувствие, на решителност и свободолюбие, обявяването на Независимостта е събитие – символ на триумфа на българската държавност. С него младата българска дипломация демонстрира политическа зрялост, мъжество и национална гордост, инвестирайки най-устойчивия материал – единението – в стратегията за бъдещото равноправно и достойно развитие на европейска България.“, каза в тържественото си слово по повод 110 годишнина от обявяването на независимостта на България областният управител Мирослав Петров.

oblasten
obladmin pleven

На тържествения ритуал за празника присъстваха още народни представители от 15 МИР, заместник-областните управители Татяна Божинова и д-р Красимир Трифонов, представители на местната власт, общественици и граждани.

oblasten
obladmin pleven
 

В тържественото си слово областният управител отбеляза още, че България е преминала през трудни периоди, преодоляла е много исторически и политически перипетии, натрупвайки ценен опит в своя исторически арсенал. „За да се утвърди днес като лидер на Балканите и надежден партньор в ЕС и НАТО. Независимостта е значим урок на свободния човешки дух! Пример за достойнство и обединение!
Залог за величие и гордост! Да пребъде свободна, единна и независима България!“, каза още областният управител Мирослав Петров.
В знак на признание и преклонение пред значимото дело бяха поднесени венци и цветя
oblasten
obladmin pleven

oblasten
obladmin pleven

oblasten
obladmin pleven