Ловешка фирма участва в Международния панаир за мебели в Кьолн
Ловешка фирма участва в Международния панаир за мебели в Кьолн / nikolay.kolev

На 13 януари 2014 г. в германския град Кьолн се открива Международния панаир за мебели и обзавеждане IMM Cologne // LivingInteriors 2014, на който 12 фирми от бранша ще представят България.
Националното участие се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) в изпълнение на проект за насърчаване на експорта, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Конкурентоспособност" 2007 - 2013.

Българските компании ще представят продукцията си между 13 и 19-ти януари 2014 г. на площ от 400 кв. метра в изложбения център KoelnMesse. Сред българските участници е и ловешката фирма Елимекс ЕООД, която ще се представи със столове от широколистна дървесина.

Със средствата по проекта, Агенцията поема разходите на участниците за наем на изложбена площ, проектиране и изграждане на щанд, наемане на оборудване и обзавеждане, регистрация на изложителите, включване на изложителите в официалния каталог, рекламиране на участието.

imm cologne е едно от най-значимите събития в света за мебелния бранш. Успоредно с него ще се проведе и панаир за обзавеждане на бани, за подови и стенни покрития и осветление LivingInteriors. Очаква се проявата, в която ще участват 1 250 изложители от 50 страни, да бъде посетена от около 135 000 души.