Котките донесоха успех на децата от артшкола Колорит
Котките донесоха успех на децата от артшкола Колорит / netinfo

Шестгодишната Християна Дечева от артшкола "Колорит" получи Златен медал от 7-мото биенале на детската рисунка "От 5 до 10", провело се в град Харков - Украйна. Конкурсът е адресиран до децата на възраст от 5 до 10 години, а темата по която са рисували малките художници е била "Котките - големи и малки".

В Биеналето са били представени 5 433 творби на деца от 28 страни. Рисунката на Християна "Нежната майка"- котка със своите пет малки котенца, освен че печели златния приз е избрана и отпечатена върху плаката на международния форум. Плевенската котка и нейните рожби заемат челно място и в каталога на конкурса. За своята колекция от котки артшкола "Колорит" и нейната ръководителка художничката Майя Ананиева получават специалната награда за най-добра колекция.

Журито е присъдило лауреатски звания и е удостоило със сертификати още пет деца от школата. Това са шестгодишните Анатоли Тодоров, Борислав Вълов, Християния Василева, Ивана Цветкова и осемгодишната Мария Николова. Организатори на форума са Департамента на културата на град Харков, Харковската градска художествена галерия "Василкивски" и Харковския лицей за изкуства.