Китарист от МГГео Милев търси музиканти за своя група
Китарист от МГГео Милев търси музиканти за своя група / obshtina.pleven

Ученикът от МГ „Гео Милев" Теодор Иванов - вокал и китара, беше първият участник за месец август в музикалните вечери на талантливите деца на Плевен. Дванадесетотокласникът представи пред оркестрината в Градската градина своята програма заедно с учителя си по китара Любомир Анов.

Младежът изпълни популярни песни от репертоара на известни български и световни рок и поп музиканти. Едночасовото представление събра многобройна публика. Младият изпълнител сподели, че досега е имал участия с различни музикални групи, но това е първият му самостоятелен концерт. Мечтата му е да направи своя група и в момента търси изпълнители.

Теодор се занимава с музика от 10 години, като половината от тях е свирил на пиано в детската музикална школа в НУИ „Панайот Пипков" с преподавател Олга Иванова. След това започва обучението си по китара, сега учи при Любомир Анов. В репертоара му преобладават български песни, повечето от тях може да изпълнява на пиано и китара.

Младите таланти на Плевен ще се изявяват всяка сряда през август от 19:00 часа пред Оркестрината в Градската градина. Заключителният концерт с всички участници ще се състои на 26 август.

Музикалните вечери са част от атрактивната програма на Община Плевен на „Ваканция в Плевен-Лято 2015".