Иззеха крадени вещи и боеприпаси
Иззеха крадени вещи и боеприпаси / DarikNews.bg

Боеприпаси и крадени вещи са иззети при операция на полицията в Койнаре, съобщават от пресцентъра на МВР. Акцията е проведена от полицаи от Червен бряг вчера във връзка с разследване на досъдебни производства за извършени домови кражби и кражби на черни и цветни метали.

Полицейските служители са проверили имота на 33-годишен плевенчанин в град Койнаре. При претърсвания на обитаема къща, стопански постройки и гараж, са намерени ловна пушка "ИЖ-27 м" - калибър 12 - законно притежавана, но съхранявана не по установения от закона ред. Открити са 63 незаконно притежавани ловни патрони и пневматична пушка - неустановена марка и без фабричен номер. За установяване произхода на оръжието и боеприпасите ще бъде назначена експертна справка.

Униформените са намерили три моторни триона и видео камера без фабрични номера, 15 регистрационни табели на МПС и 11 свидетелства за регистрация на МПС. Проверка изяснила, че регистрационните табели са от 9 автомобила. В стопанския двор на жилищния имот и в съседен на него парцел са открити големи количества отпадъци и отломки от черни и цветни метали, автомобили и резервни части за тях. 33-годишният мъж не е представил на проверяващите лиценз за извършване на търговска дейност с черни и цветни метали.

Част от преносимите вещи са иззети и се съхраняват в полицията като веществени доказателства. Продължава оперативната работа за установяване съпричастността на плевенчанина към разследвани кражби. По случая е сезирана прокуратурата.