Италианско преследване и Дрифт Шоу на картинг пистата край Плевен
Италианско преследване и Дрифт Шоу на картинг пистата край Плевен / netinfo

Автомобилно състезание “Италианско преследване” ще се проведе на картинг пистата по пътя за Ловеч, съобщават от пресцентъра на областната управа в Плевен. Атрактивното състезание ще бъде открито на 26 октомври от 11.00 часа от областния управител Цветко Цветков.

“Италианско преследване" е състезание с коли на писта. В него състезаващите се коли нямат пряк контакт една с друга. По време на състезанието на пистата се преследват 2 автомобила, които тръгват от различни точки, но така разположени, че да са на една визуална линия. Участникът, който първи направи обиколките си, печели и на принципа на директната елиминация продължава напред.

Това е състезание за любители и в него е забранено участието на професионални пилоти. Всеки може да участва с личния си автомобил, стига да премине техническия преглед на пистата. “Италианско преследване" се провежда в 3 града в България – Плевен, Кюстендил, Варна и в село Калояново, край Пловдив.

На 25 октомври ще се проведат квалификациите, а записването за тях ще започне в 9.00 часа. На 26 от 11.15 часа до 14.00 часа ще са официалните стартове в класове А, В и С. За 15.15 часа организаторите са предвидили и Дрифт Шоу /колите ще бъдат групирани според общия брой на участниците и техните желания за формиране на сериите като всеки участник ще направи 2 серии по 5 обиколки/.