Готов е графикът за получаване на изборните книжа от секционните комисии
Готов е графикът за получаване на изборните книжа от секционните комисии / netinfo

РИК Плевен е изготвила график за получаване на изборните книжа от СИК-те в 11-те общини на областта на 6 юни. Това каза за Дарик Найден Найденов, председател на РИК Плевен. За плевенските райони това ще става по следния ред - «Юнско въстание» в 10.00 часа, «Мизия» -11.30 часа, «Дружба» 13.00 часа и «Сторгозия» 14.30 часа.

Създадена е и организация за посрещането на представителите на СИК с материалите вечерта след приключване на изборния ден - 7 юни, каза още Найден Найденов. Той допълни, че служители на охранителна полиция ще раздават номера на председателите на СИК-овете, по реда на тяхното пристигане. Те ще бъдат посрещнати и настанени в зала «Плевен», където ще чакат да бъдат извикани в Математическото бюро по реда, по който са получили номерата си. След като бъдат проверени техните протоколи за контролите и се установи, че всичко е наред, те ще бъдат приети в Математческото бюро, където се въвеждат данните.

Найденов посочи още, че след това те трябва да преминат през председателя и секретаря на РИК, за да получат своя екземпляр от секционния протокол. След това председателите на СИК ще отиват в общината, за да издадат останалите изборни книжа.