/ dariknews.archive
Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов присъства на провеждането на годишния отчет-анализ за дейността на Областната дирекция на МВР-Плевен за 2018-та година.

„През изминалата 2018-та година през всичките отчетни периоди ОД на МВР-Плевен е била с показатели над средните за страната, което е добър показател. Няма как да не отбележа, че плевенската дирекция е на второ място по заловени стоки, за които не е заплатен необходимия акциз, след ОД на МВР-Пловдив, която се оказа първенец", посочи  Иванов.

Полицаи иззеха 22280 къса безакцизни цигари при акция

Резултатите за миналата година никак не са лоши - Областната дирекция има намаление на регистрираните престъпления с 20 %, като същевременно има увеличение на разкритите престъпления с 4 %.

5,5 тона тютюн и над 163 000 кутии с цигари иззеха плевенските полицаи през 2018-а

По отношение на противодействието на битовата престъпност за мен е много важно да се подобри доверието на хората в служителите на МВР, да ни подават все повече сигнали и колегите да имат обратна връзка с жертвите на престъпления“, каза още главен комисар Иванов.

Той посочи, че пътно-транспортният травматизъм отбелязва 39 по-малко ранени, както и с 6по-малко загинали при пътни инциденти. Това остава и основна цел в работата на ОД на МВР-Плевен.

Главният комисар на МВР е поставил задача на областните дирекции да представят анализ за броя на населениуте места по области, регистрираните престъпления, както и за това, както е полицейското присъствие - като структурно звено, както и за това дали районните инспектори живеят в самиуте населени места.

60 кг тютюн и машина за рязане откриха в дома на 19-годишна от Буковлък

„Местата, които нямат никакво полицейско присъствие ще бъдат обезпечени или със служители на Дирекция „Жандармерия“ или с мобилни екипи. Ще вземем мерки, където не се справяме“, каза главен комисар Ивайло Иванов.

Гост на провеждането на годишния отчет-анализ за дейността на ОД на МВР  беше и заместник-директора на ГДБОП старши комисар Стефан Джолев. В събитието участие взеха и председателят на Общински съвет Плевен - Мартин Митев, кметът на община Плевен Георг Спартански, както и административните ръководители на Районна и Окръжна прокуратура, Административен съд, Районен и Окръжен съд.